Motordiagnostisk kontroll


Bosch Car Service är en ledande aktör inom bilreparation och fordonsdiagnostik. I takt med att bilar blir allt mer avancerade och teknikdrivna, står vi inför spännande utmaningar för att säkerställa att varje fordon presterar optimalt. Vår verkstad är utrustad med avancerade datoriserade bildiagnostiska system som kan avläsa och analysera ditt fordon på ett djupgående sätt.

Få ut det mesta av din bil

Modern bilteknik har gått långt bortom mekaniska reparationer. Idag handlar det om att förstå och kunna arbeta med avancerade elektroniska system. Våra systemspecialister är experter på att hantera moderna motorstyrningssystem och bränsleinsprutningssystem som är helt elektroniskt kontrollerade. Genom att använda den senaste diagnostikutrustningen och sin djupa kunskap kan våra tekniker identifiera och åtgärda problem effektivt.

På Pajala Bil-El AB är vi dedikerade till att säkerställa att din bil upprätthåller sin prestanda och bränsleeffektivitet. Med vår omfattande expertis och tekniska kompetens kan vi utföra noggranna analyser och underhåll för att optimera din bils funktion. Vårt mål är att erbjuda kvalitetsservice och att hålla din bil i toppskick, oavsett dess avancerade tekniska behov.

Motordiagnostisk kontroll

Felanalys med den senaste diagnostikutrustningen

Justering för optimal prestanda och emissioner

För alla vanliga fordon och motorstyrningssystem

Verkstadspersonal utbildad på avancerad nivå

Bra att veta

Avancerad feldiagnos och senaste kunskapen

Vår verkstad använder alltid toppmodern teknik eftersom moderna bilar i allt högre grad förlitar sig på komplexa elektroniska system och utrustning. Med modern testutrustning och specialiserad programvara kan våra mekaniker snabbt identifiera och åtgärda fel på ett professionellt sätt.
Alla tekniker i vår verkstad genomgår omfattande och regelbunden utbildning för att hålla sig uppdaterade om de senaste tekniska framstegen, vilket gör att de kan hitta även de mest komplicerade elektroniska felen.

Djup teknisk kompetens

Bränsleinsprutningssystemen som används i moderna bilar är mycket känsliga och kan drabbas av olika tekniska problem om de inte regelbundet inspekteras. Våra kunniga tekniker har detaljerad kunskap om vanliga motorstyrningssystem och de senaste högtrycksbränsleinsprutningssystemen, från avgasbaserade turboladdare till tändningskontrollmoduler.

De flesta biltillverkare använder idag Bosch-motorstyrningssystem för sina bensin- och dieselmotorer. Om du stöter på ett problem med din bil är teknikerna i vår verkstad välutrustade för att identifiera orsaken med hjälp av sin omfattande expertis och datorbaserade systemkontroller.

Hållbarhet från Bosch

Lambdasonden, utvecklad av Bosch 1976, används nu av nästan alla biltillverkare i Europa. Sensorn är en av nyckelteknologierna för att minska utsläpp och bränsleförbrukning. Om din bils insprutnings- eller avgassystem inte fungerar optimalt rekommenderar vi att vår verkstad utför nödvändig service eller reparation, eftersom vi har direkt expertis från Bosch.

Behöver du en motordiagnostisk kontroll?

Du kan få din motordiagnostiska kontroll med oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en service på tillverkarnivå baserad på din bils ålder och körsträcka.

Om du har några frågor eller vill prata med oss först kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande på.

Vårt experttips

”Visste du att när lambdasonden fungerar optimalt kan den spara upp till 15% av dina bränsleutgifter? Den är kärnan i utsläppsreducering och säkerställer automatisk överensstämmelse med alla utsläppsbegränsningar samt förhindrar skador på katalysatorn. Så det är en bra idé att låta en av våra tekniker kontrollera lambdasonden varje 30 000 km.”